FAQ’s

MED KLIMAMÆRKET PLANTER VI SAMMEN EN GRØNNERE FREMTID

SPØRGSMÅL OG SVAR


1Hvad er klima?

Klima er gennemsnitsvejret over en periode på 30 år. Når vi taler om globale klimaændringer og global opvarmning betyder det, at klodens overfladetemperatur stiger i gennemsnit for jorden, men ikke nødvendigvis alle steder. Klimaændringer medfører bl.a. skovbrande, ørkendannelse og at havene stiger. Konsekvenserne er store og kostbare for alle.

2Hvad er CO2?

CO2 kaldes også kuldioxid. Det er et kemisk stof, - en gasart, der indgår i et stort kredsløb i jordens atmosfære. Mennesker og dyr udånder co2 via vores lunger. Men også via vores moderne livsstil, og store energiforbrug fra fossile brændstoffer, udleder vi co2. Så meget, at jorden ikke kan følge med og optage den. Resultatet er klimaforandringer.

3Hvorfor planter vi træer?

Det gør vi fordi vi vil hjælpe klimaet og investere i en grønnere fremtid. Med plantning af træer over hele verden, kan det være en del af løsningenpå den ubalance, vores menneskeskabte co2 udledning har medført.

Træer kan nemlig både

 • Reducere udledningen
 • Fjerne og binde CO2

Træerer fornyelige. Mens de lever, producerer de den ilt, der er livsnødvendig for os. Og når vi genplanter og driver skovene bæredygtigt, har vi en uudtømmelig ressource, der både er CO2 neutral og rekreativ. Det giver god mening at plante træer

4Hvad betyder klimamærket?

Det betyder et hensyn til klimaet, via deltagelse i plantning af træer.

Mærket viser, at der er foretaget

 • Træplantning af hurtigvoksende træer, der optager co2
 • Bæredygtig drift af træprojekterne i minimum 10 år
 • Genplantning af træer, efter fældning
 • Efter træets levetid, forarbejdes træet til produkter, der binder co2 i yderligere mange år
 • Brug af lokal arbejdskraft i. f. m. de globale træprojekter
 • Registrering og validering af træprojekterne i globalt register på www.co2.com
 • Certifikat og registrering af bidragsydere/kunder i co2-registeret
5Hvad er CSR?

Cooperate Social Responsibility (CSR)kaldes både for virksomhedens samfundsansvar, sociale ansvarlighed, bæredygtighed og tredobbelte bundlinje.

CSR viser virksomhedens engagement i at skabe mest mulig positiv værdi for mennesker, økonomi, miljø eller klima. Forbrugere i dag efterspørger virksomheder med en CSR profil.

6Hvilke muligheder har I for at blive grøn virksomhed?

I kan vælge at vise hensyn til klimaet ved at plante træer, der binder CO2. Der medfølger en PR-pakke som viser jeres engagement.

Vælg mellem

 • Virksomhed : Vi tilbyder 4 CSR pakker, med forskellige antal plantede træer. Se i vores shop
 • Produkter : Klimamærket viser jeres grønne engagement . Få hjælp, vejledning og priser af vores CSR-konsulent

Vi kan også tilbyde grøn hjemmeside og grøn kørsel.

7Hvordan gør du din kørsel grøn?

Tilmeld dig her på siden. Du vælger det antal kilometer, du kører om året og får angivet, hvor mange træer, vi planter for at binde den co2 din kørsel udleder. Til din bil vil du modtage en Our Climate sticker, der viser dit grønne engagement. Der medfølger desuden certifikat og PR-materiale.

8Hvordan gør du din hjemmeside grøn?

Driften af hjemmesider udeleder co2. Vi sørger for co2-binding via plantning af træer, når du tilmelder dig her på siden. Du vælger det antal besøgende, du årligt har på din hjemmeside og får angivet, hvor mange træer, vi planter for at binde den co2, driften af hjemmesiden udleder. Du modtager Our Climate ikonet til hjemmesiden,- klimamærket der viser dit grønne engagement. Der medfølger certifikat og PR-materiale.

9Hvilke træprojekter bidrager I til?

Vi samarbejder med Our Climate.org, der leder træprojekterne. Der investeres bl.a. i plantning af eukalyptustræer i Uganda. Disse træer er specielt hurtigvoksende og binder store mængder co2. Alle verificerede projekter vises i globalt register, der opbevarer alle data.

10Hvor registreres jeres deltagelse?

Den registreres i vores globale co2-register på co2.com. Alle detaljer om jeres CSR-investering noteres med tidspunktet for køb, omfanget af antal træer, dvs. co2-optagelse,projektbeskrivelse samt identiteten af køber. Disse oplysninger om jeres deltagelse vil fremgå permanent i registeret, med mindre I ønsker andet. Registeret er globalt og synligt for alle.

11Hvad indeholder PR-pakken?

I PR-pakken medfølger et forslag til pressemeddelelse,I kan bruge til fx nyhedsbreve.

Link til jeres registrering i det globale co2-register på co2.com, der er synligt for alle.

Synlighed på Our Climate`s Facebookside

Hand-out kort med info om Our Climate ordningen

Our Climate logos ( ”Sky” og ”badge” ) i både grøn, hvid og blå udgave:

 • Logo til web
 • Logo med tagline til web
 • Logo til tryk (pdf)
 • Logo med tagline til tryk
 • Logo til storskærme (1920x1080 pixels)

Support og vejledning fra vores CSR-konsulent